Dit zijn de titels van leesjaar '24-'25

Het nieuwe leesjaar komt eraan, en daar horen nieuwe titels bij! De selectielezers hebben weer bergen werk verzet om voor elke leeftijdsgroep een gevarieerde lijst samen te stellen. Afgelopen weekend selecteerden ze acht boeiende boeken voor groep 1 tot 4, en zes al even gevarieerde boeken voor groep 5 tot 7.

De 50 titels

Er is een lijst voor elke leeftijdsgroep. Dat zijn in totaal vijftig boeken die wachten om gelezen en besproken te worden! Je kan ze raadplegen in dit overzicht in excel, of op de afbeeldingen hieronder. Benieuwd naar de inhoud? Neem dan een kijkje bij jouw leeftijdsgroep op de site.

boeken groep 1
boeken groep 2
boeken groep 3
boeken groep 4
boeken groep 5
boeken groep 6
boeken groep 7

Meelezen?

Tijdens de zomer maken de leesgroepen zich klaar voor het nieuwe jaar. Een leesjaar van de Leesjury begint meestal in september. Inschrijven bij een leesgroep kan gewoonlijk tot aan het begin van het schooljaar. Internetjurylid word je wanneer je wil. 

Wie kiest de boeken?

De selectieteams kiezen de boeken van de Leesjury. Voor elke leeftijdsgroep is er zo'n selectieteam. De mensen in die teams lezen bijna alle boeken die voor hun leeftijdsgroep verschijnen. Selectielezers zijn volwassenen, maar ook jongeren lezen mee in de selectieteams van de oudere leeftijdsgroepen!  We zijn nog op zoek naar jongeren die willen meelezen volgend leesjaar, dus je kan je nog kandidaat stellen. 

Jongeren gezocht!

Ben je tussen 14 en 18 jaar oud en wil je ook mee kiezen welke boeken de juryleden gaan lezen? Dan kan je je nog tot en met 14 juni kandidaat stellen als selectielezer van de Leesjury!