Stemmen is een serieuze zaak

Denk goed na voor je gaat stemmen. Welke boeken vond je het leukst? Welk boek eindigt onderaan? Weet je nog waarom? Ben je zeker? Ben je echt heel zeker? Dan mag je stemmen. Met je eigen, unieke stem bepaal je mee welke boeken de prijs van de Leesjury krijgen!

Foto © Michiel Devijver | Iedereen Leest

stemmen

Je rangschikt alle boeken op je lijst

Stemmen in de Leesjury betekent dat je een rangschikking maakt van alle boeken uit jouw leeftijdsgroep. Het beste boek zet je op de eerste plaats, en het boek dat je het minst goed vond op de laatste. Je doet dus meer dan alleen je favoriete boek noemen.

stemformulier

(c) Michiel Devijver / Iedereen Leest

Je geeft je stem door

Als je meeleest met een leesgroep, stem je daar. De mensen daar weten precies wanneer het tijd is om te stemmen, en wat er moet gebeuren. 

Als je internetjurylid bent, stem je ten laatste op 28 april 2025 via jouw pagina op de website: klik in het menu onder 'Welkom' rechtsboven deze pagina op 'Stemmen'. 

Stemmen doorgeven als coördinator

Als coördinator geef je jullie stemmen eenvoudig door via je account op de website (klik op 'Stemmen invoeren' in het menu onder 'Welkom' rechtsboven). Hiervoor moet je al een werking hebben toegevoegd, en de leeftijdsgroepen hebben aangeduid.