Save the date: Het Grote Leesjury-feest op 13 november 2022

De Leesjury bestaat veertig jaar! Daarom organiseert Iedereen Leest op zondag 13 november 2022 Het Grote Leesjury-feest in Antwerpen. Een hele dag lang vieren we het lezen én blikken we terug op vier decennia kinderjury in Vlaanderen.

Voor wie

Het feest is er voor alle jonge lezers. Het programma richt zich op kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar - op de juryleden van nu en van morgen zeg maar. Maar ook ouders, oud-juryleden en Leesjury-coördinatoren, -begeleiders en –selectielezers van nu en weleer zijn meer dan welkom!

Op het programma

Iedereen Leest nodigde een heleboel Vlaamse en Nederlandse auteurs uit die een belangrijke rol gespeeld hebben in veertig jaar Leesjury. Die auteurs zijn (recent) vaak geselecteerd en/of vielen geregeld in de prijzen. Ze vullen het programma met voorleessessies, meet & greets, signeersessies, creatieve workshops, live-illustraties… Er zullen podiumprogramma’s zijn en voorstellingen geïnspireerd op boeken.

We werken volop aan het programma. Meer info volgt later!

Favoriete Leesjury-begeleider aller tijden

We huldigen de veelbekroonde auteurs, maar de begeleiders die zich telkens weer smijten, zijn we niet vergeten! Meer nog, de juryleden zullen de kans krijgen om hun ‘Favoriete Leesjury-begeleider aller tijden’ te nomineren. Iemand bij wie het leesplezier ervan afspat, met de beste boekentips en een hart voor literatuur. Iedereen die ooit een Leesjury-groepje begeleid heeft, maakt kans. Ook de anciens! 

Stemmen kan tot 14 oktober. Tijd genoeg dus om na te denken wie menig boekenhart veroverd heeft! 

Praktische info

Noteer zondag 13 november 2022, van 11u tot 17u, in hetpaleis en de Arenbergschouwburg in Antwerpen. De toegang zal 5 euro kosten. Inschrijven zal kunnen vanaf begin oktober.