Leesjury-titels beschikbaar als luisterboek

Iedereen kan meelezen met de Leesjury! Als lezen minder vlot gaat, kan je de Daisy-luisterboeken gebruiken bij de Leesjury-boeken. Elk leesjaar zorgt Luisterpuntbibliotheek ervoor dat alle titels vanaf groep 2 beschikbaar zijn in een Daisy-versie, in groteletterdruk en op aanvraag in braille. Op dit moment zijn alle boeken ingelezen, maar zijn 6 titels nog in verwerking. Ook die  zullen weldra als Daisy-boek beschikbaar zijn. 

"Dankzij de Daisy-boeken kan ik een Leesjury-lid met dyslexie laten deelnemen aan groep 4, haar leeftijdsniveau, terwijl ze met haar technisch leesniveau eerder bij groep 3 past."

Coördinator tijdens de inspiratiedag in de Krook

Hoe werkt het?

Om Daisy-boeken of brailleboeken te lenen als jurylid, schrijf je je eerst in bij Luisterpunt. Lid worden en boeken lenen is volledig gratis. Wil je de Daisy-luisterboeken voor jouw leeftijdsgroep lezen? Dat kan heel eenvoudig! Je downloadt de Anderslezen-app en via die weg zet je de titels op je boekenplank. 

Groteletterboeken en brailleboeken kan je via e-mail aanvragen bij Diego Anthoons van Luisterpuntbibliotheek.
 

Bibliotheken en scholen kunnen uiteraard ook de Leesjury-boeken in aangepaste leesformaten aanvragen (Daisy, braille en groteletterdruk. Dat kan met een e-mail naar Véronique Rutgeerts van Luisterpuntbibliotheek. 

Auteurs lezen zelf in

Sommige auteurs lezen hun boek zelf in bij Luisterpunt. Dit leesjaar zijn dat Gerda Dendooven, Mathilda Masters, Tine Lefebvre, Dempsey Hendrickx en Aline Sax. Extra luisterplezier verzekerd!