De Leesjury op Boektopia

Van 26 oktober tot 3 november vindt boekenfestival Boektopia plaats in Kortrijk XPO. Iedereen Leest is opnieuw aanwezig en dit jaar zetten we de Leesjury centraal op onze stand. Naast een heleboel doorlopende activiteiten op onze stand, zijn er ook voorleesmomenten in het Voorleescircus, samenleessessies, een workshop en infosessies over de Leesjury op school.
Alle Leesjury-leden en begeleiders die op onze stand langskomen met hun lidkaart, krijgen een leuke verrassing. Wil je graag komen? Koop dan een ticketje op www.boektopia.be of doe mee met onze wedstrijd en win één van de 20 gratis toegangstickets!

Doorlopende activiteiten

Op onze stand in Hal 2 laten we jonge bezoekers de Leesjury-titels ontdekken. Ze duiken in de boeken aan de hand van opdrachten per leeftijdsgroep (van groep 3 tot 7). Voor de jongste bezoekers (groep 1 en 2) is er de Leesjury-kleurplaat, voor de oudste juryleden een TikTok-challenge. Iedereen die meedoet maakt kans op een boekenpakket! Doorlopend kan je ook zelf Leesjury-buttons maken. Juryleden krijgen op vertoon van hun lidkaart een verrassing op de stand.

Extra activiteiten op de stand

In het weekend organiseren we samenleessessies  voor de oudste juryleden met selectielezer, coördinator en begeleider Ann Busquart. Op zondag 27 oktober vindt er om 11u45 een sessie plaats voor groep 7 en op zaterdag 2 november om 11u15 voor groep 5.

Op woensdag 30 oktober kan je aanschuiven aan onze tekentafel voor de doorlopende workshop tussen 13 en 15 uur. Selectielezer Ine Muys geeft de workshop Dobbel en teken je eigen personagevoor kinderen tussen 6 en 12. Samen dobbelen en dromen ze over gekke dieren en levende voorwerpen en ontdekken ze hoe je een bijzonder personage tekent.

Leesjury op school

Dinsdag 29 oktober is het Leerkrachtendag. We organiseren dan twee infosessies over de Leesjury op school - eentje voor basisonderwijs om 11.30 uur en eentje voor secundair om 14.30 uur.

In deze sessie willen we leerkrachten ondersteunen en inspireren die de Leesjury al organiseren op school of interesse hebben om een werking op te starten. We mikken in de eerste plaats op leerkrachten, maar ook bibmedewerkers die scholen ondersteunen in een Leesjury-werking op school zijn welkom! Griet Loix van Iedereen Leest vertelt hoe de Leesjury werkt en hoe je mee kan doen en een leerkracht en bibmedewerker delen hun ervaringen met de Leesjury op school. Voor lager onderwijs is dat Charlotte Dozie (leerkracht Basisschool 't Fort in Kortrijk), voor secundair Kristien Seghers (leerkracht Het College Vilvoorde). Annelien Vanessche (Bib Kortrijk) vertelt hoe je als bib zo’n werking kan ondersteunen.

Inschrijven voor de sessies is niet nodig, kom gewoon op tijd naar het Podium in Hal 6.

leerlingen op school doen mee aan Leesjury

(c) Michiel Devijver / Iedereen Leest

Leesjury in het Voorleescircus

In het Voorleescircus in Hal 2 lezen – naast heel wat auteurs en illustratoren – ook voorleesbuddy’s voor uit de Leesjury-boeken. Hieronder vind je een voorlopig overzicht, maar check zeker nog de site van Boektopia voor de definitieve planning en leeftijdsaanduiding. 

  • zaterdag 26/10: 17:00 uur
  • zondag 27/10: om 10:30, 12:00 en 16:00 uur
  • maandag 28/10: om 10:30, 12:30 en 17:00 uur            
  • dinsdag 29/10: om 17:00 uur
  • woensdag 30/10: om 10:30 en 17:00 uur
  • donderdag 31/10: om 10:30, 11:30 en 17:00-20:00 uur
  • zaterdag 2/11: om 10:30 en 17:00 uur
  • zondag 3/11: om 10:30 en 16:30 uur

Gratis tickets

We hopen jullie te mogen verwelkomen op onze stand of tijdens een van de activiteiten. Als dank voor jullie fantastische Leesjury-engagement, geven we ook 20 gratis toegangstickets weg. Vul dit formulier in tegen 22 oktober en maak kans op een ticket!