Dochter van de vuurhoeder

Angeline Boulley
Uitgeverij:
The House of Books

Daunis Fontaine is 18 en voelt zich al heel haar leven een buitenbeentje. Ze hoort niet echt thuis op het Ojibwe-reservaat. Omdat ze half-Anishinaabe is, past ze ook niet in haar geboortedorp. Bovendien is ze niet op haar mondje gevallen, heel slim en sportief; een combinatie die veel mensen in de war brengt. Jamie, de nieuwe ijshockeyspeler, is meteen geïntrigeerd door Daunis. Wanneer ze getuige is van een gruwelijke moord blijkt Jamie een undercover FBI-agent te zijn. Daunis raakt verstikt in een kluwen van intriges en corruptie die haar gemeenschap teistert. 

Beluister een stukje

Gaat lezen moeilijk? Heb je dyslexie? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Wat vond je van dit boek?

Verklap het einde niet, zo blijft het spannend voor andere juryleden.

Reacties

Marthe Adams

Ik vond het een erg goed boek. Ik vond het een goed verhaal met genoeg spanning. Het was een perfecte match van verschillende genres. Het boek las soms wel een beetje moeilijk door de termen van de cultuur, maar na een tijdje went dat wel. Ik vond het ook een zeer goed uitgewerkt hoofdpersonage, Daunis is een realistische tiener met fgedachten die een gewone tiener ook heeft. Haar gevoelens en gedachten worden in het boek ook goed beschreven. Angeline Boulley, de schrijfster, heeft doorheen heel het boek ook de sfeer heel goed kunnen beschrijven en de omgeving en details goed beschreven. 

Ik vond het een heel spannend boek om te lezen en vind het zeker een aanrader voor iedereen die houdt van een goede thriller.