Dank je wel van de winnaars van 2023

De eerst prijs halen bij de Leesjury is een hele eer. Hier zie je de winnaars stralen!

Groep 1: Leo Timmers

Leo Timmers krijgt de Leejuru-trofee
© Michiel Devijver | Iedereen Leest

In groep 1 won Leo Timmers met De lieve krokodil. Hij kreeg zijn trofee tijdens een ontmoetingsdag van de selectieteams (dat zijn de mensen die de boeken voor de Leesjury selecteren). En Leo Timmers zou Leo Timmers niet zijn als hij geen dank-je-wel-tekening maakte!

Leo Timmers bedankt de Leesjury

Groep 2: Bibi Dumon Tak, Ingrid & Dieter Schubert

Bibi Dumon Tak en het illustratorenduo Ingrid en Dieter Schubert wonnen in groep 2 met Een tijger in je bed. Zij stuurden onze deze blije reactie:

Bibi Dumon Tak en Ingrid en Dieter Schubert zeggen dank u

Groep 3: Mirjam Oldenhave en Rick de Haas

Boutje van de Rommelberg eindigde op de eerste plaats in groep 3. Auteur Mirjam Oldenhave en illustrator Rick de Haas stuurden ons hun reactie in dit filmpje: 

Video

Groep 4: Edward Van de Vendel, Ionica Smeets en Floor De Goede

blije Ionica Smeets met haar Leesjury-trofee

Edward Van de Vendel, Ionica Smeets en Floor De Goede, de makers van Rekenen voor je leven, waren superblij met hun eerste plaats in groep 4. Kijk maar!

Video

Groep 5: Aisling Fowler

Twaalf en het bevroren bos won in groep 5. Vanuit Los Angeles stuurde Aisling Fowler ons haar dankwoord (klik op CC in de zwarte balk voor de ondertitels).

Video

Groep 6: Neal Shusterman

Neal Shusterman won in groep 6 met Zeis. Neal Shusterman is vereerd met de prijs, zegt hij in dit filmpje (klik op CC in de zwarte balk voor de ondertitels). 

Video

Groep 7: Liz Kessler

Liz Kessler won in groep 7 met Toen de wereld nog van ons was. Thank you so so much, zegt ze in haar reactie (klik op CC in de zwarte balk voor de ondertitels).

Video

Alle winnaars op een rij

Zeven leeftijdsgroepen, zeven winnaars. Hier zie je ze allemaal op een rij, met daarbij de boeken die op de tweede en de derde plaats eindigden.