Zoek een leesgroep in je buurt

De meeste juryleden sluiten zich aan bij een leesgroep in hun buurt: in de bibliotheek, op school of bijvoorbeeld in een boekenwinkel. Je leent er de boeken en je geeft er je stem door (dat moet je dus niet zelf doen via de site). Vaak kan je in je leesgroep met andere juryleden praten over de boeken, en is er op het einde van het leesjaar een feest.

Als je meeleest in een leesgroep, heb je geen account nodig want je begeleider regelt alles! Ook je mening over de boeken posten kan zonder account. 

Wil je internetjurylid worden?

Soms is het moeilijk om aan te sluiten bij een leesgroep in je buurt, omdat het praktisch niet lukt of omdat je gewoon meer zin hebt om in je eentje te lezen en te stemmen. Dan kan je terecht bij de internetjury. Ouders met meerdere kinderen die willen meelezen kunnen met één e-mailadres registreren en daar meerdere kinderen aan koppelen.

Wil je een account aanmaken als coördinator?

Wil je een nieuwe Leesjury-groep oprichten en die coördineren? Dan horen we graag waar en hoe je het wil aanpakken. Vul onderstaand formulier in en wij maken een account voor je aan! 

Wil je een account krijgen als begeleider?

Met een begeleidersaccount krijg je heel wat inspiratie over hoe je het gesprek met de juryleden kan aanpakken. Daarnaast kan je allerlei informatie raadplegen zoals de inspiratiefiches bij de boeken van het huidige leesjaar, de jaarplanning, of alles van beeldmateriaal. Een begeleidersaccount wordt aangemaakt door de lokale coördinator, deze kan het account meteen aan de juiste Leesjury-werking toevoegen. Vraag dus aan jouw coördinator om een begeleidersaccount voor je aan te maken.