De coördinator zorgt ervoor dat je Leesjury-werking blijft draaien. Maar wat komt hierbij kijken? Hoe zet je zo'n werking op poten? Met wie kan je samenwerken? Hoe werf je juryleden? Hoe vind en houd je geschikte begeleiders? Hoe pak je de aankoop en de verdeling van de boeken aan? 

Hoe organiseer je een werking van de Leesjury?

Een Leesjury-werking opzetten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met het stappenplan mis je geen belangrijke beslissingen. De coördinator zorgt er verder voor dat alles op rolletjes blijft lopen.

Welke scenario's zijn er?

Je kan op verschillende manieren aan de slag met de Leesjury. Je kiest zelf welke leeftijdsgroepen je organiseert en of je met begeleide leesgroepen werkt. Afhankelijk van je middelen en situatie, kan je je werkwijze elk jaar aanpassen.

Waar vind je juryleden en begeleiders?

Geen Leesjury zonder juryleden, natuurlijk. En vaak zijn ook de begeleiders cruciaal in je werking. Maar waar vind je die? En hoe hou je iedereen enthousiast?

Hoe werk je coronaproof?

Soms wil je leesgroepen organiseren, maar strooit een pandemie roet in het eten. Dat hoeft niet het einde van je werking te betekenen. Of je in tijden van corona fysiek of digitaal samenkomt: met een goede voorbereiding en goede afspraken, kan er veel!